Account
Formulator

Stel je eigen supplement samen en ga direct van start met de Online Formulator

Adres
Welkom bij EHF Production

Log onderstaand in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord

Registreer je hier
Vraag een account aan of log in
Geregistreerd
Nieuws | 29.04.2020

Buikvet is juist nu extra gevaarlijk

Dat het hebben van teveel buikvet, en dan met name het inwendig (viscerale) buikvet, veel risico’s met zich mee brengt is al een lange tijd bekend. Het verhoogt de kansen op verschillende welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes, hartproblemen etc. Daarnaast is het hebben van teveel visceraal vet funest voor het immuunsysteem, deze raakt uit balans, waardoor ziektes de kans hebben zich in het lichaam te ontwikkelen. 

De huidige gezondheidscrisis maakt het hebben van teveel buikvet extra gevaarlijk. Uit cijfers van het CBS komt naar voren dat meer dan de helft van de 50+’ers kampt met overgewicht. Terwijl dit ook de meest kwetsbare groep is. En het gevaar is nog niet geweken, de gezondheidscrisis zorgt er juist voor dat mensen ongezonder gaan leven mede door het sluiten van de sportscholen.

Hoe weet je of je teveel buikvet hebt?
Anders dan met gewicht, waar de body mass index wordt berekend wordt bij buikvet juist gekeken naar de totale buikomvang. Dit omdat je vitale organen in je buik zitten, en door het meten heb je een indicatie of er teveel vet omheen zit, en de werking van deze organen mogelijk verstoord is.

Het opmeten van je buikomvang doe je als volgt:
1. Zorg dat je een meetlint hebt
2. Plaats deze om je middel tussen de onderkant van je onderste rib en de bovenkant van je heup bot
3. Sta goed rechtop en ontspan je buikspieren

De richtlijnen voor een gezonde buikomvang zijn bij vrouwen minder dan 80 cm en bij mannen minder dan 94 cm. 

Hoe verlies ik overtollig buikvet?
Tijdens deze gezondheidscrisis kun je gezondheidswinst behalen door je buikvet te verbranden. Waarmee je vervolgens de risico’s op ziektes verkleint. Dit kun je als volgt doen:  

1. Veranderen van levensstijl
Gezond eten en voldoende bewegen. In deze tijd kan het moeilijk zijn om gemotiveerd hier aan te beginnen. Een lifestyle programma zoals de Vegan Switch kan hierbij ondersteunen.

2. Regelmatig vasten
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat regelmatig vasten heel goed is voor viscerale vetverbranding. Je kunt op verschillende manieren vasten, intermittent vasten, de 5:2 methode of een 10-daagse Sportvasten programma met een Fittergy Coach. 

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid